.

80-метрова дупка се отвори в Китай! (+видео)

След като в края на месец май гигантска дупка, дълбока 60 метра, се отвори в Гватемала сити и погълна 3-етажна сграда, на другия край на света – в Китай, се появи още един подобен кратер. Още в началото на годината малка дупка се появила

80-метрова дупка се отвори в Китай! (+видео)
След като в края на месец май гигантска дупка, дълбока 60 метра, се отвори в Гватемала сити и погълна 3-етажна сграда, на другия край на света – в Китай, се появи още един подобен кратер.

Още в началото на годината малка дупка се появила в двора на китайското училище и е нараствала постепенно до момента, в който изведнъж потъването на земята е достигнало „завидните” 50 метра, а диаметърът на дупката е станал цели 80 метра.

Много от постройките около огромния кратер в момента са сериозно напукани и стотиците жители, живеещи в тях, са били евакуирани.

От началото на годината до сега в Китай са се отворили повече от 20 дупки, но тази е с най-внушителни размери. Като основна причина за появата на подобни кратери в земята, учените посочват обилните дъждове, които тази година засегнаха почти всички краища на света.

Вижте за какво става въпрос:

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...